26 Temmuz 2015 Pazar

JAPONYA - NARA

Japonya'nın ilk imparatorluk başkenti olan Nara Kyoto'dan yaklaşık 45 dakika uzaklıktan bir şehir. Meşhur JR Pass'iniz varsa bu seyahat de sizin için ücretsiz olacak elbette. 

Nara'da tren istasyonunda iner inmez kendinizi yukarı doğru yürümeye verin. Görmeniz gereken 3 tane yer var. Todaiji Tapınağı, Kasuga-taisha shrine'ı ve Nara Parkı, meşhur geyik parkı. Aslında bunların hepsi parkın içerisinde bulunuyor.

Tapınak ve shrine genel olarak tüm şehirlerde gördükleriniz gibi ama geyik parkı denilen alan gerçekten yaşanması gereken bir deneyim. Parkın içerisinde neredeyse "evcil" hale gelmiş geyiklerin arasında geziyor, onları besliyorsunuz. Tabii parkın hemen her yerinde geyiklerin evcil olmadığı, saldırabildikleri gibi tabela ve bilgiler var ama tahmin edersiniz ki pek de dinleyen yok. Bu nedenle arada yiyecek peşindeki geyikler ile onları besleyen insanlar arasında bazı kovalamaca olayları da yaşanıyor. Geyikler de gerçekten yabani gibi değiller bu arada. Geyikler tanrıların habercisi oldukları kabul edilen 8. yüzyıldan beri parkta koruma altında tutuluyorlar. Ben geyikleri oldum olası çok sevdiğim için pek bir eğlendim bu parkta. :) Bu arada geyiklerden bağımsız olarak park da çok güzel. Bu harika parkın, ağaçların arasında yürüyüş yapmak ayrı bir keyif diyebilirim.

Japonya'ya giderseniz Nara'ya bir yarım gün uğrayın derim. 











Diğer Japonya yazıları için;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder